Ett nytt lopp som trotsar höstmörkret…

Energiruset går av stapeln i Mariebergsskogen torsdagen den 25 oktober. Det blir en kväll där vi trotsar höstmörkret tillsammans och skapar, samlar och använder energi.

Det finns något för hela familjen och du väljer själv mellan distanserna 2 km eller 5 km.

På 5 km sträckan finns möjlighet att delta i tävlingsklassen för dig som vill mäta dina krafter med andra. Starttider kommer att publiceras närmare loppet men en preliminär tid är 18.00

För dig som inte känner för att utmana andra utan mer vill fokusera på en härlig upplevelse med familjen kommer banan vara öppen under kvällen och du startar då när du vill mellan två klockslag. Detta kommer att publiceras närmare loppet.

-” Vi har tagit inspiration från Vasaloppet och kommer erbjuda en öppet spår variant där man startar när man vill mellan två klockslag. Detta för att göra loppet mer tillgängligt för alla och uppmuntra hela familjen att vara med” säger Cissi Östlund, projektledare IF Göta Karlstad

Eftersom loppet går på hösten då det hunnit blivit mörkt rekommenderas alla deltagare som springer/går 5 km sträckan att använda pannlampa. Det går även att köpa till pannlampa i samband med din anmälan.

IF Göta tillsammans med Karlstad Energi ser fram emot att arrangera detta lopp tillsammans

– ” Göta känns som en naturlig samarbetspartner. Vi hoppas att det här är första upplagan av något som kan bli en tradition”, Säger Peo Ajaxon från Karlstad Energi.

Vi hoppas att så många som möjligt vill komma och uppleva detta lopp tillsammans med oss och samtidigt hjälpas åt att sprida positiv energi när hösten faller på.

Anmäl dig redan nu, klicka här för att komma direkt till anmälan!

 

Foto: Fredrik Karlsson/SolstaFoto