En gyllene chans att sprida extra ljus i höstmörkret

I år är alla deltagare som korsar mållinjen 10 november med och stöder Föreningen livskämpar som arbetar med psykisk livräddning, det vill säga kunskap om hur vi kan förhindra suicid och öka kunskapen om psykisk hälsa.


Marie Niljung, Föreningen livskämpar, Johan Engberg, IF Göta, och Catrine Halvardsson, Karlstads Energi, laddar inför årets energirus som avgörs i Mariebergsskogen 10 november.

För att ta sig fram i det nedsläckta motionsspåret är pannlampor att rekommendera. I år sprider deltagarna dessutom ljus i mörkret på flera sätt. Alla som tar sig i mål är nämligen med och stöder Föreningen livskämpar med 25 kronor. Föreningen livskämpar arbetar med psykisk livräddning.

– Motion är viktigt för att minska den psykiska ohälsan. Att motionerna tillsammans är ännu bättre, berättar Marie Niljung från Livskämpar. Varje steg räknas och en promenad är lika bra som att springa.

Föreningen har utvecklat en app, Lumeno, som fungerar som ett verktyg för alla människor för att stärka sin psykiska hälsa.

– Med Lumeno hjälper du dig själv under mörka stunder genom att hämta kraft från dina ljusa stunder. När du mår bättre skapar du motståndskraft att använda när du mår sämre, berättar Marie Niljung.