Tack till er som deltog på premiären av Energiruset

För första gången gick arrangörsföreningen IF Göta och Karlstad Energi tillsammans för att arrangera Energiruset i Karlstad den 25 oktober 2018. Det var en stjärnklar och kylig kväll som vi i Mariebergsskogen tog emot över 400 glada motionärer som ville delta under kvällens aktiviteter. Deltagarna var mellan 2 till 80 år vilket var precis vad vi hoppats på, en aktivitet en höstkväll i oktober som lockade hela familjen till rörelse!

Området öppnade kl. 16.30 då man fick börja med att hämta sina reflexvästar och pannlampor för att bli fullutrustade inför kvällens löputmaning som skedde i mörker. Löparna fick tillsammans värma upp i ledning av Emma Gustafsson från Friskis & Svettis för att sedan springa iväg i två omgångar, tävlingsklassen kl. 18.00 och för de som önskade att springa ”öppet spår” mellan kl. 18.15-19.15. Loppet erbjöd två distanser, 2 respektive ca 4 km.

Först i mål i tävlingsklassen på herrsidan kom Göta-löparen Christoffer Skantz tätt följd av, även han Göta-löparen, Viktor Dreierbakken, på tiderna 14:50 och 14:51. Trea kom Alfred Magnusson från Västra Ämtervik IF på tiden 15:19. I damklassen sprang IF Götas Linda Take in först över mållinjen på tiden 16:44, tvåa  kom Marie Hedlund som representerade Billerud Korsnäs på tiden 16:53, och till sist kom Götisten Alva Rinne trea på tiden 17:04.

Väl i mål erbjöds alla löpare i målgången en välförtjänt korv med bröd som Karlstad Energi delade ut. Löparna premierades även med ett mobilfodral och en vattenflaska.

Samtliga bilder från loppet hittar ni på vår Facebook-sida @energiruset.

Samtliga resultat från loppet hittar ni här.

En artikel från Nya Wermlandstidningen om loppet hittar ni här.

 

IF Göta och Karlstad Energi vill tacka samtliga samarbetspartners för denna gång, på återseende 2019!