Karlstads Energi ger extra energi till behövande

2018 arrangerades Energiruset för första gången.

I november är det dags för andra upplagan.

– Fjolårets slinga var något kort. I år kontrollmäter vi extra noga, säger Cissi Östlund, projektledare hos IF Göta.

Drygt 400 deltagare valde ifjol att trotsa mörker och kyla när de sprang Energirusets fem kilometer i och runt Mariebergsskogen. Återkopplingen från de aktiva var så positiv att IF Göta och Karlstads Energi fortsätter sitt samarbete.

7 november arrangeras därför andra upplagan av Energiruset. Upplägget är det samma som förra året: fem eller två kilometer i valfritt tempo.

– Även om de flesta var mycket nöjda med fjolårets arrangemang fick vi några synpunkter, bland annat att femkilometersbanan var kortare än fem kilometer. Denna gång har vi kontrollmätt vår slinga extra noga och vi kan garantera att sträckan är 4 950 meter, säger Cissi Östlund.

Nytt för i år är att Karlstads Energi skänker 20 kronor, för varje deltagare som tar sig i mål, till barn- och ungdomsmedicin på Centralsjukhuset i Karlstad.

– Som namnet Energiruset antyder vill vi ge extra energi och sprida ljus i höstmörkret. I år vill vi även ge lite extra energi till de barn och unga som måste tillbringa en längre tid på sjukhuset, säger Caisa Cederström, kommunikatör på Karlstads Energi.

Detta blir en uppmaning att man inte bara är med i loppet för sin egen skull utan att man även bidrar till något för andra när man tar sig i mål. Tillsammans lyser vi upp höstmörkret och skapar positiv energi.